ČO POTREBUJETE:
zemiaky
soľ
1 plochá lyžička prášku do pečiva
voda na ich predvarenie
olivový olej (alebo slnečnicový)
10 strúčikov cesnaku
sušený cesnak
sušené oregano
AKO POSTUPOVAŤ:
Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Vodu v hrnci osolíme, pridáme prášok do pečiva a privedieme k varu. Vložíme zemiaky a povaríme ich 5 min.
Zemiaky scedíme a uložíme do pekáčika v jednej vrstve. Posypeme ich očisteným a pokrájaným cesnakom, sušeným cesnakom, sušeným oreganom a polejeme olejom. Pečieme na 200st., 30 minút, odokryté. Potom ich vyberieme a premiešame a vložíme naspať do rúry; prepneme na gril a grilujeme ďalších 15 - 20 minút.
ALEBO: ich upečieme bez cesnaku a cesnak si zvlášť nastrúhame a na rýchlo orestujeme na masle. Toto potom zamiešame s upečenými zemiakmi a posypeme toškou nasekanej čerstvej koriandrovej vňate.
ALEBO: po uvarení a preložení na pekáč ich osolíme, poprášime mletým čiernym korením a zmesou na cesnakový chlieb, poprášime troškou cukru, pokropíme olejom a dáme piecť ako je opísané vyššie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára