štvrtok 30. decembra 2010

Grilované stehienka v mätovo - pomarančovej marináde

Koniec roka, ako inak, treba zakončiť "aj" dobrým jedlom. Dobrú chuť, na zdravie a na nové nápady do hrnca.


Grilovane stehienka v matovo - pomarancovej marinade



ČO POTREBUJETE:

3 kuracie stehná aj s kĺbom 
soľ

na marinádu:
šťava z polovice pomaranča
nahrubo zomleté čierne korenie
2 plné lyžičky sušenej mäty
2 lyžice panenského olivového oleja
250g bieleho nesladeného jogurtu



AKO POSTUPOVAŤ:

Suroviny na marinádu zmiešame v hlbšej miske. Kuracie stehná očistíme, osolíme a ponoríme do marinády tak, aby boli ňou celé obalené. Uložíme do chladničky na celú noc.

Grilovane stehienka v matovo - pomarancovej marinade


Na druhý deň uložíme na rošt. Do rúry vložíme pekáč na spodnú časť, do ktorého sme dali alobal. Do strednej časti vsunieme rošt s mäsom. Grilujeme na 200 st. z každej strany asi 20 minút. Lepšie je mäsko kontrolovať a keď z jednej strany zhnedne, otočiť a grilovať, kým nie je hnedé, chrumkavé aj z druhej strany.


Grilovane stehienka v matovo - pomarancovej marinade

3 komentáre: